< Панютинський професійний аграрний ліцей - Кухар кондитер
Поднять страницу в верх
Середа, 22.01.2020, 19:25

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Панютинський професійний аграрний ліцей запрошує на навчання
Новини
Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Block title
Національна дитяча горяча лінія
Block title
Національна горяча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 Кухар кондитер

Професія

Кухар. Кондитер

       Цікавих та потрібних професій багато і одна з них – "Кухар. Кондитер".

Головний плюс – закінчиш навчальний заклад, і знання, набуті там, ніколи не доведеться носити за плечима, адже кожна господиня повинна вміти приготувати обід та готувати солодкі страви, а якщо зробить це смачно та зуміє прикрасити стіл – одразу заслужить повагу. Та й не даремно кажуть, що шлях до серця чоловіка пролягає через його шлунок. До приготування їжі слід ставитися дуже серйозно. Обов’язково слідкувати за тим, щоб продукти були свіжими, дотримуватися технології приготування їжі. Робота кухаря вимагає знання техніки безпеки, санітарних вимог, а іноді важливо знати й іноземну мову, щоб самостійно перекладати рецепти і переймати досвід іноземних колег. Не менш важливо й уміти самому складати меню. Головне в роботі кухаря-кондитера  – відповідальність. Кажуть ставлення до роботи та настрій впливають на результат. Хто з любов’ю робить свою справу, той готує справжні шедеври.

Якщо ви праці не боїтеся, ласкаво просимо в країну Кулінарію. Пам’ятайте при цьому: професії народжуються і помирають. Кухарям зникненням не загрожує. Які б форми не набували знаряддя кухарської праці – нехай це буде сільський чавунчик чи котел-скороварка, чи мікрохвильова піч, кухар завжди залишається кухарем.

Вимоги професії до людини 

Професія кухаря вимагає від людини фізичної витривалості, додержання правил особистої гігієни, акуратності, спостережливості, уважності.

А ще це така професія, яка вимагає постійного пошуку, творчої фантазії.

Поєднуючи чотири основних смаки (солодкий, кислий, солоний, гіркий), використовуючи широку гаму запахів та ароматів кухар володіє таємницею дії ароматично-смакових компонентів їжі на емоційну сферу нашої психіки. Можливо саме ця творча сторона праці кухаря і привертає таку велику кількість бажаючих її опанувати.

Для якісного виконання роботи кондитеру необхідно мати художній смак, творчу уяву, добру пам'ять, увагу. Він повинен вміти чітко координувати свої рухи, бути акуратним, відповідальним, витривалим, ретельно дотримуватись правил особистої гігієни. До складу учнів можуть бути зараховані, як хлопці так і дівчата бажаючі отримати дану професію.

Кваліфікаційні вимоги

Наш навчальний заклад здійснює прийом учнів з професії «Кухар. Кондитер» на базі 9-и класів з терміном навчання 3 роки. Навчальним планом з цієї професії передбачено вивчення: технології приготування їжі з основами товарознавства, технології приготування борошняних кондитерських виробів, устаткування підприємств харчування, обліку, калькуляції, звітності, малювання та ліплення, охорони праці, інформаційних технологій.

Наші учні оволодівають усіма тонкощами мистецтва готування їжі, Вони вчаться робити первинну кулінарну обробку сирих продуктів, готують порційні напівфабрикати, холодні закуски, перші, другі і треті страви, різноманітні соуси, місять тісто і випікають з нього вироби, оздоблюють їх, готують різні види кремів, начинок, помадок, цукерок.

Наші учні вивчають режими і тривалість теплової обробки продуктів, основні види сировини, їх кулінарне призначення, ознаки доброякісності продуктів, норми співвідношення та закладання сировини під час приготування страв.

Досвідчені  майстри виробничого навчання залюбки передають свої знання та любов до професії.

Учні отримують дипломи кваліфікованих робітників державного зразка з професії «Кухар. Кондитер» з присвоєнням 3 розряду.

Учні також отримують атестат про повну загально-середню освіту, що дає їм додаткові можливості вступу до вищих навчальних закладів. Час навчання в ліцеї зараховується у виробничий стаж.

Перспективи зайнятості

Оскільки на кулінарні та кондитерські вироби є попит у населення, то потреба у висококваліфікованих кадрах постійна. Ті, хто мають високий професійний рівень, можуть зайнятись індивідуальною трудовою діяльністю, розпочати власну справу.

 

 

Copyright MyCorp © 2020
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz