< Панютинський професійний аграрний ліцей - Кухар Офіціант Бармен
Поднять страницу в верх
П`ятниця, 24.01.2020, 11:34

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Панютинський професійний аграрний ліцей запрошує на навчання
Новини
Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Block title
Національна дитяча горяча лінія
Block title
Національна горяча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 Кухар Офіціант Бармен

Професія

“Кухар. Офіціант.  Бармен.”

 

Офіціант, бармен – це не професія. Це покликання, стиль життя, або якщо хочете, просто діагноз. Людина, що встала одного разу за стійку бару і  відчула – «Це моє!», захворює цим всерйоз і надовго. Хто такі бармени та офіціанти, і що примушує цих молодих людей   вдень і вночі знаходитися на ногах, обертаючись дзигою готувати коктейлі, жартувати і спілкуватися з гостями, дивувати публіку майстерністю жонглера і фокусника? Вони володіють здібностями актора, дипломата, лікаря-психіатра. Вони мають добру поставу та ходу. За день офіціант набігає  до 30 км шляху і переносить до 3 тонн вантажу!

Вимоги професії до людини 

Кожний робочий день бармена - це ціла низка психологічних контактів з відвідувачами. Адже люди, які звертаються до барменів, відрізняються один від одного і віком, і характером, і вимогами. А потреби, які перевели їх до бару, ресторану чи кафе, у всіх спільні - відпочити від повсякдення, відсвяткувати якусь подію. Тому спілкування бармена з клієнтами дуже важлива річ. Своєю коректною поведінкою він може створити гарний настрій у відвідувачів. Як правило, барменів готують із кращих висококваліфікованих офіціантів. Вони повинні знати основні правила етикету і мати хороші манери, тобто вміти виявляти повагу та увагу до гостя.

Професія офіціанта одна з найдавніших. На фресках єгипетських пірамід зустрічаємо зображення людей, які подають їжу на стіл фараону. Напевно, це були перші офіціанти.
     Сьогодні професія стала дуже поширеною, адже жоден ресторан, кафе чи бар не може обійтися без офіціанта. Святкування знаменних дат, прийоми видатних осіб, підписання угод передбачає спілкування за урочистим столом і неможливе без офіціантів, які беруть активну участь в обслуговуванні трапези.

Робота офіціанта вимагає бути комунікабельним, тактовним, уважним, мати добру пам’ять та чітку координацію рухів. Офіціантам властиві емоційна стабільність та високий розвиток загального інтелекту. Професія офіціанта потребує від людини високої фізичної витривалості.

До складу учнів можуть бути зараховані, як хлопці так і дівчата бажаючі отримати дану професію.

Кваліфікаційні вимоги

Наш навчальний заклад здійснює прийом учнів з професії «Кухар. Офіціант. Бармен» на базі 11 класів з терміном навчання 1,5 роки. Навчальним планом з цієї професії передбачено вивчення: технології приготування їжі з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, обліку, калькуляції, звітності, організації обслуговування в ресторанах, кулінарну характеристику страв, техніку обчислень, професійної етики і психології, іноземної мови, охорони праці, основ галузевої економіки, інформаційних технологій, сучасної іноземної кухні.

Наші учні вчаться розумітися  на кулінарії, на алкогольних та безалкогольних напоях країн всього світу. При обслуговуванні враховують етикет та національні звички різних народів. Вони вчаться сервірувати столи до будь-яких свят.  Майбутні клієнти повинні відчувати атмосферу тепла, затишності, краси

Основи формування професійної майстерності учнів завершуються під час залучення їх до участі в діяльність виробничого колективу на підприємствах  громадського харчування м. Лозова та районів харківської області.

По закінченню ліцею учні отримують дипломи кваліфікованих робітників державного зразка з професії «Кухар. Офіціант. Бармен.» з присвоєнням розрядів: кухар – 3 розряд, офіціант – 4 розряд, бармен – 4 розряд

Перспективи зайнятості

Мережа закладів громадського харчування з кожним роком розширюється за рахунок створення мережі державних і приватних кафе, ресторанів, барів, міні-барів, кафе, кафетеріїв. А це, в свою чергу, викликає створення нових робочих місць. Потреба в офіціантах і барменах існує постійно.

Ризик безробіття - мінімальний і пов'язаний, перш за все, з недостатньою кваліфікацією та досвідом роботи.

 

 

Copyright MyCorp © 2020
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz